top of page
fysio mix-36-min.jpg

Vergoedingen

Eenvoudig en Verzekerd

Wij werken samen met alle zorgverzekeraars voor een zorgeloze behandeling, zodat jij jezelf kunt focussen op herstel.

Fysiotherapie wordt beperkt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Bij de dekking voor fysiotherapie in de basisverzekering wordt onderscheid gemaakt tussen jongeren tot 18 jaar en volwassenen.

Vergoedingen Fysiotherapie

Uit de basisverzekering wordt fysiotherapie beperkt vergoed. Bij bepaalde chronische aandoeningen, kunnen volwassenen na de 20e behandeling in aanmerking komen voor vergoeding uit de basisverzekering. 

 

Behandeling die niet uit de basisverzekering vergoed worden kunt u of zelf betalen of hiervoor dient u een aanvullende verzekering af te sluiten. Let op dit kan alleen aan het eind van een kalender jaar.

Volwassenen

In de basisverzekering is sprake van een verplicht eigen risico. Dat betekent dat, als u in het nieuwe jaar zorgkosten (op uitzondering na) maakt die onder de basisverzekering vallen, u eerst het eigenrisico-bedrag zelf moet betalen. Daarna worden alle kosten volgens de polisvoorwaarden uit de basisverzekering vergoed.

Eigen risico

Zorgpolis

Jaarlijks bent u in de gelegenheid om te evalueren of uw zorgverzekering nog wel toereikend is. Hebt u wat vaker ongemakken, verwacht u binnenkort geopereerd te moeten worden of wil u zorgen dat u altijd goed verzekerd bent? Dan is het verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten. Aan het eind van ieder kalenderjaar is het mogelijk om uw verzekering te wijzigen. Kijk goed naar de verschillende zorgverzekeraars. Er zijn namelijk veel verschillen in de vergoedingen. Wij streven er ieder jaar naar om met alle verzekeraars een contract te sluiten.

Tot 18 jaar geldt dat de eerste 9 behandelingen fysiotherapie gedekt worden door de basisverzekering (met de mogelijkheid van nog extra 9 indien nodig). Mochten er meer behandelingen nodig zijn, dan geldt dat deze niet door de basiszorgverzekering worden gedekt. U dient voor de overige behandelingen een aanvullende verzekering af te sluiten.

Kinderen en jongeren

bottom of page